Трамп проти Клінтон - праймаріз у США

Від Республіканської партії найімовірнішим кандидатом стає Дональд Трамп, від Демократичної - Хілларі Клінтон, яка поки що перемагає в іншого претендента Берні Сандерса.

У другий "супервівторок", коли у США відбулися попередні партійні вибори в п'яти великих штатах, кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон суттєво зміцнила свої позиції, - передає ВВС

Вона перемогла в ключових штатах - Флориді й Огайо, а також в Іллінойсі та Північній Кароліні.

Її можливий візаві на президентських виборах у листопаді Дональд Трамп також здобув впевнену перемогу у Флориді, але поразка в Огайо від місцевого губернатора Джона Кейсіка означає, що оголошувати себе кандидатом від Республіканської партії йому ще рано.

Флорида й Огайо - два особливо важливих штати для кандидатів-республіканців, оскільки кандидат, що там переміг, отримує голоси 99 і 66 делегатів національної конвенції.

Конвенція пройде в липні й обере кандидата в президенти від Республіканської партії.

Інший кандидат від республіканців Марко Рубіо, який сподівався на перемогу у Флориді, оскільки він є сенатором від цього штату, програв у себе вдома і заявив про вихід з президентських перегонів.

Оголосивши про припинення своєї кампанії, Рубіо привітав Трампа з перемогою і сказав, що США зараз перебувають у центрі політичної бурі, а американські виборці розлючені і розчаровані.

Дональд Трамп також здобуває перемоги в Іллінойсі та Північній Кароліні. З невеликою перевагою він лідирує і в Міссурі. Тож, попри поразку в Огайо, мільярдер залишається очевидним лідером перегонів серед республіканців.

Гілларі Клінтон у виступі у Флориді виголосила оптимістичну промову і розкритикувала Дональда Трампа, заявивши, що американці зголодніли за політиками, здатних ухвалювати рішення.

сша вибори трамп клінтон

Знак гривні
Знак гривні