Суд окупантів дав українським громадянам Сенцову та Кольченку 20 і 10 років

Північно-Кавказький військовий окружний суд у Ростові-на-Дону визнав Сенцова винним у створенні теророристичного угрупування та керування ним, а також у підготовці теракта, призначивши покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Активіста Олександра Кольченка засуджено до 10 років позбавлення волі.

Після оголошення вироку Сенцов та Кольченка почали співати гімн України, - пише Громадське.

Сенцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму. Він визнаний винним у створенні терористичного співтовариства і керівництві ним, двох терористичних актах і приготуванні ще одного теракту, замаху на придбання вибухових пристроїв, незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів організованою групою.

Олександр Кольченко визнаний винним в участі у терористичному співтоваристві, співучасті в терористичному акті. За сукупністю злочинів йому присуджено покарання у вигляді 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Сторона обвинувачення вимагала для Сенцова 23 роки позбавлення волі, Кольченка - 12.

Захист Сенцова заявив про необ’єктивність процесу і попросив суд виправдати підзахисного за всіма статтями обвинувачення.

Олега Сенцова та Олександра Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, після анексії півострова Росією. Сенцов і Кольченко свою провину заперечують. Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні закликає Росію зняти обвинувачення проти Сенцова й Кольченка.

крим сенцов росія кольченко окупація суд анексія

Знак гривні
Знак гривні