Україна введе розширений пакет санкцій проти Росії

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні Кабінет Міністрів України схвалить другий додатковий розширений пакет щодо запровадження санкцій проти Росії.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання уряду, повідомляє кореспондент INSIDER.

Після засідання уряду міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів, що уряд уже ухвалив санкції проти РФ.

"Від учорашнього дня почали діяти розширені санкції проти РФ, які ввів уряд США. Тому сьогодні Кабінет Міністрів України схвалює додатковий, другий, розширений пакет щодо запровадження санкцій і скеровує його на розгляд РНБО", - каже Яценюк.

Міністр юстиції Павло Петренко в коментарі журналістам зазначив, що наразі не може уточнити, які саме санкції міститимуться у другому пакеті.

"Уряд надає РНБО пакет додаткових пропозицій. І вже після того, як буде рішення Радбезу, можна про це говорити. Бо саме РНБО визначає, які санкційні заходи оприлюднюють", - повідомив він.

Нагадаємо, що у Федеральному віснику уряду США 11 серпня опубліковано повний список фізичних і юридичних осіб, які підпали під розширені секторальні санкції проти Росії. Отож, набули чинності розширені санкції США проти РФ.

Розширення санкційного списку також покликане узгодити чинні обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, зокрема ЄС і Канадою, які підтримують Україну в протистоянні збройній агресії РФ.

сша україна росія яценюк санкції війна уряд

Знак гривні
Знак гривні