ДАІ пропонує брати гроші з водіїв за проїзд центром Києва

Столична Державна автоінспекція пропонує главі Київської міськдержадміністрації Олександру Попову ввести платний в'їзд до центру столиці вдень, повідомили у прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

У міліції переконані, що це сприятиме вирішенню проблеми руху на автошляхах Києва, розвантажить центральні вулиці міста і зробить пересування по столиці комфортним і приємним для усіх.

"Як свідчить практика, одним із проблемних питань виникнення заторів на вулицях у центрі столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині. Таке паркування приводить до того, що одна смуга руху заставлена автомобілями", - зазначено у повідомленні.

"Враховуючи позитивний досвід європейських країн, ДАІ Києва запропонувала облаштовувати паркувальні майданчики на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, що надійно захистять газони від коліс транспортних засобів", - пропонує міліція.

Також столична ДАІ запропонувала започаткувати "платний в’їзд до центральної частини міста у денний час доби".

Від редакції: Платний в'їзд у центр міста, як засіб боротьби з корками, існує у багатьох світових мегаполісах і він виправданий. Та перед тим, як його вводити у Києві потрібно облаштувати дешеві чи взагалі безкоштовні міські парковки перед "платною" територією або поблизу ключових станцій метро. А в центрі міста створити зручну мережу громадського транспорту. Зараз, наприклад, щоб проїхати автобусом з одного кінця Хрещатика в інший потрібно стояти на зупинці 20-30 хвилин.

Джерело: День.

ДАІ транспорт київ гроші

Знак гривні
Знак гривні