Книги, що не відповідають політиці керівництва країни, вилучаються зі шкільних бібліотек Одещини

Вилучити зі шкільних бібліотек матеріали, що не відповідають політиці керівництва країни – саме такий наказ отримали директори одеських шкіл на нараді Управління освіти та науки Одеської міської ради, що проходила 13 березня в актовій залі школи N117. Про це пише у своєму блозі Андрій Юсов, голова Одеської обласної організації Політичної партії "УДАР Віталія Кличка"

Начальник управління Цвірінько Зінаїда Миколаївна особисто інструктувала понад сотню одеських освітян: "Из школьных библиотек необходимо изъять материалы (литературу, плакаты, рефераты) которые противоречат политике руководства страны, всех "Бандер" и "Шухевичей", которые остались от прошлой власти".

На закономірне зауваження з зали про те, що деякі теми досі є у шкільній програмі, Цвірінько відповіла: "Те, кто составлял программу тоже могли не досмотреть. Вы все тут умные люди, Вы сами всё понимаете...". Вказівки видавались усно, жодних розпоряджень поки не підписано.

У згаданій ситуації залишається не з'ясованими декілька моментів, а саме: Який повний перелік літератури, що підлягає вилученню з політичних мотивів? Який порядок та законні підстави знищення майна, придбаного державним коштом, або коштом місцевої громади? Чи Партія Регіонів практикуватиме подібні "демократичні ритуали" по всій країні, чи це місцева самодіяльність? А також: яка подальша доля дитячої літератури, що не відповідає ідеології правлячої партії – можливо її палитимуть на центральній площі міста?

Це ще не Одеса, це Німеччина 30-х років минулого століття

книги одеса освіта одещина окупація мезозой

Знак гривні
Знак гривні