Український дім проти українців. Чиновники хочуть відсудити у захисників мови 500 тис. гривень

Керівництво ДП "Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" має намір відсудити у організаторів акції на захист української мови 500 тис. гривень збитків.

За словами прес-секретаря "Українського дому" Ірина Пономаренко, через проведення мітингу її підприємство зазнало збитків на більш ніж 500 тис. грн через розірвані контракти. "І ми на основі цього будемо подавати в суд на організаторів, а хто організатор, там вже вирішить суд", - сказала Пономаренко.

Вона також повідомила, що документи за позовом готуються, проте точна дата подання позову поки невідома. "Плануємо найближчим часом вже подавати", - зазначила Пономаренко.

За її словами, за час акції під "Українським домом" від проведення заходів у його приміщеннях відмовилося багато замовників. Зокрема, були скасовані як заходи державного рівня, так і проведення приватних виставок тощо.

3 червня, після прийняття в парламенті скандального "мовного" закону, під "Українським домом" почалася акція протесту прихильників опозиції. Через акції протесту в "Українському домі" не відбулася запланована на 4 липня підсумкова прес-конференція президента України Віктора Януковича.

мова український дім суд

Знак гривні
Знак гривні