Пішохідний міст над Володимирським узвозом у Києві може бути ще й оглядовим майданчиком

Столична влада хоче зробити великий пішохідний маршрут від Пейзажної алеї до Києво-Печерської лаври. Між Володимирською гіркою, Філармонією і Аркою Дружби народів хочуть побудувати міст, щоб люди, не спускаючись у підземний перехід, могли перейти з одного пагорба на інший.

"На малюнках він виглядав жахливо: це такий тарган - рівна лінія з кількома рубаними опорами. Сама по собі ідея хороша: міст дійсно потрібен, але той варіант, який поки що пропонується, навряд чи сподобається киянам. Крім естетичної непривабливості, цей міст, як і Міст кохання, приховує в собі небезпеку суїцидів чи випадкових падінь", - стверджує голова комiсiї Київської міської ради з питань культури та туризму Олександр Бригінець.

Тож він разом з художником-монументалістом Анатолієм Гайдамакою розробили альтернативний проект мосту і цілої системи навколо нього.

"Міст починається з краю Володимирської гірки, людина йде по дорозі і потім потрапляє в скляну трубу, куди можна зайти з будь-якої точки, тому що опори є і ліфтовими шахтами. Так над Володимирським узвозом буде відкрита чудова панорама Києва. Крім того, це пряма дорога до Дитячого театру, куди взимку досить важко підніматися дітям і дорослим. Яма між Українським домом та парком - єдина перешкода, яка розриває туристичний прохід до Лаври", - описує свій проект Бригинець.

На його думку, найперспективніший пішохідний туристичний маршрут може починатися від Золотих воріт до Софії, далі пам'ятник Богдану Хмельницькому, Михайлівський собор, Княгиня Ольга, Володимирська гірка, Святий Володимир. А для його продовження по схилах Дніпра якраз і потрібен запланований міст.

місто київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні