В день матчу Україна-Англія регіонали хочуть прийняти закон, що знищить українську мову

Законопроект «Про засади державної мовної політики» буде проголосований у Верховній Раді в другому читанні 19 червня. Не виключено, що в парламенті в цей день станеться бійка, як це вже було 24 травня з приводу мовного закону. Цікаво й те, що саме на цей день заплановано матч між збірними України та Англії.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, один з авторів цього законопроекту Сергій Ківалов, повідомили «Коментарям» в прес-службі депутата.

«До 19 червня - другого голосування за законопроект - є час для внесення своїх пропозицій, які, хочу підкреслити, будуть оброблятися в Комітеті з питань культури і духовності, який очолює також депутат від опозиції», - зазначив Ківалов.

Коментуючи спроби опозиції оскаржити у Вищому адмінсуді України голосування щодо законопроекту «Про засади державної мовної політики», він висловив думку, що вони безперспективні.

«Я, як політик і як юрист, вважаю, що оскарження цього рішення Верховної Ради - безглуздо та безперспективно», - зазначив Ківалов.

За його словами, існує факт прийняття в першому читанні проекту закону «Про засади державної мовної політики». «Це означає, що Верховна Рада України більшістю голосів схвалила основні положення цього законопроекту і погодилася з його концептуальними ідеями. Крапка», - упевнений політик.

Ківалов вважає, що звернення депутатів до Вищого адміністративного суду України є безглуздим і не має судової перспективи. На його переконання, воно має виключно політичний характер.

«Мета цього звернення одна - передвиборний піар, - підкреслив Ківалов. -
Що стосується перспективи прийняття закону, то, я впевнений, що його обов´язково приймуть».

5 ​​червня народні депутати Верховної Ради прийняли за основу законопроект «Про засади державної мовної політики» «регіоналів» Ківалова -Колесніченка. Партія регіонів зібрала під стінами парламенту близько 3 тисяч своїх прихильників, які виступають за ухвалення даного законопроекту, опозиція - втричі менше. Бійці спецпідрозділу «Беркут» застосували сльозогінний газ і влаштували бійку з учасниками мітингу. У зіткненні, яке тривало 10-15 хвилин, брали участь кілька сотень людей.

Бійка в Раді з приводу мовного закону 24 травня.

мова законопроект ківалов

Знак гривні
Знак гривні