"Усі танцюють за їхніми ролями". Полковник Червінський оцінив кадрові принципи керівництва країни

Керівництво країни призначає на посади людей, які не мають власної думки, а не тих, хто своєю роботою показує результати.

Роман Червінський. Фото: espreso
Роман Червінський. Фото: espreso

Про це сказав полковник Роман Червінський після того, як вийшов з СІЗО, передає Цензор.НЕТ.

"Сьогодні наша влада загнала себе в такий кут, що вона вимушена брехати всім: і там, і тут, і за кордоном. До війни вони з росіянами розмовляли, зараз вони з тими говорять. В результаті, зараз ніхто не розуміє, а наскільки їм сьогодні можна довіряти.

От як цей свідок Заєць у моїй справі, СБУшник, начальник головного управління. Сьогодні він каже: "Була операція, відряджав". Завтра каже: "Та ні, я її заборонив". Він начальник управління СБУ. Він відповідає за життя цілого Києва. І що кияни розраховують на таку людину? Під час війни що він зробить? Він збере свої чемодани, там де гроші, і побіжить. А коли побачить, що не захопили Київ, вернеться і скаже: "Я був тут". Ось так і вони, і таких вони підбирають. Малюк сам себе поставив в таку ситуацію", – розповів Червінський.

Він також закликав оцінити результати його роботи, а не його особистість: "Всі нас підтримували, нагороджували. Голова казав: "Так ви кращі. На вас рівняється СБУ". І вирішив посадити в тюрму. Ти стратегічно мислиш чи мислиш, як Єрмак сказав? Як приходив на суд Сашко, мій зам по Вагнеру і сказав: "Як Єрмак сказав, так і буде – знищуйте матеріали". Ось це немає у людини своєї думки. Вони хочуть зробити з усієї країни такий 95-й квартал, де всі танцюють за їхніми ролями", – заявив Червінський.

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року СБУ повідомила Червінському підозру в перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Підозра стосувалася самовільної проваленої операції з вербування російського пілота, що призвело до обстрілу аеродрому "Канатове" в Кіровоградській області та знищення українських літаків.

Читайте також: Як українські військові хотіли викрасти російський літак, а натомість отримали справу від СБУ

Роман Червінський справу проти себе називає політичним замовленням. Вважає це помстою через оприлюднення у 2021 році інформації про зраду на рівні Офісу президента й зриву спецоперації щодо російських найманців приватної військової компанії "Вагнер".

Під час судового засідання у Кропивницькому Червінський розповів, що після розголошення обставин зриву операції щодо "вагнерівців" йому погрожували кримінальними провадженнями. Звинувачення проти нього називає сфальсифікованими, адже, з його слів, операція з вербування російського пілота була погоджена.

Читайте також: Справа Палича схожа на вагнергейт. Чому головний кат "Ізоляції" роками жив у Києві, як його вів Червінський і "загубила" СБУ

28 грудня 2023 року полковнику Роману Червінському повідомили про підозру в спробі заволодіти 100 тисячами доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

17 липня 2024 року Червінського відпустили під заставу, продовживши строк тримання під вартою до 4 серпня. 18 липня 2024 року суд відправив Червінського під цілодобовий домашній арешт у рамках нового кримінального провадження.

сбу кадрова політика червінський суд

Знак гривні
Знак гривні