У Києві тимчасово припинили скошувати траву через спеку і назвали переваги відмови

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА вирішив тимчасово відмовитися від косіння трави на всіх балансових територіях комунальних підприємств з утримання зелених насаджень у Києві. Це більшість парків та скверів столиці, велика кількість інших зелених зон.

Джерело фото: Олександр Возний
Джерело фото: Олександр Возний

Керуючим компаніям Департамент також рекомендував утриматися від косіння трави на прибудинкових територіях.

Відмова від косіння в спеку дає такі переваги:

Також найближчим часом у застосунку «Київ Цифровий» з’явиться опитування щодо збільшення ділянок без скошування.

Як пише Хмарочос, Київрада не підтримала петицію проти «суцільного знищення зелених насаджень». Понад шість тисяч киян просили припинити викошувати траву на прибудинкових територіях.

Місто послалося на низку законодавчих норм і правил благоустрою, які вимагають від комунальників косити газони, коли трава виростає до 15 сантиметрів.

Суцільне викошування трави в Києві голова Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний назвав «дефектом виконавця». За його словами, вимоги до косіння газонів передбачають обов’язковий залишок трави висотою не менше п’яти сантиметрів.

Водночас у 2024 році місто продовжило реалізовувати експеримент з європейського підходу до захисту біорізноманіття. У кожному районі столиці визначили ділянки, на яких висаджують декоративні луки та відмовляються від косіння.

Читайте також: Більше дерев, дощові сади та відмова від скошування трави. Як Київ адаптується до зміни клімату

зміна клімату київ спека екологія

Знак гривні
Знак гривні