У Києві з’явилися перші дощові садки: чим вони корисні (ФОТО)

У Києві облаштували перші дощові садки – у Подільському, Солом’янському та Оболонському районах. Незабаром їх можна буде побачити в усіх районах столиці.

Дощові садки у Києві

Про це повідомляє КМДА.

«Дощові садки – це елемент ландшафтного дизайну, який використовується для збору та збереження води. Завдяки цьому під час зливи частину води забирає на себе саме він, а не зливостокова каналізація», – розповів заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Виглядає такий садок як заглиблена клумба, що оточена вологолюбними та стійкими до спеки багаторічними рослинами.

Дощові садки в Києві

Дощові садки здатні поглинати, затримувати та фільтрувати до 90% води, що потрапляє на їхню поверхню. Це дієвий інструмент боротьби з локальним затопленням території під час злив, а також своєрідний буфер для дощової води, якою живляться рослини в період посухи.

Читайте також: Чому кияни проти викошування газонів "під нуль"

При створенні дощових садків віддавали перевагу локаціям, що страждають від підтоплення.

Дощовий садок на Подолі

Основний принцип роботи садка в тому, що з дахів і тротуарів вода збирається в резервуари або басейни, там вона проходить через очисні системи та може використовуватися далі для живлення зелених насаджень.

Дощовий садок зблизька

Рослини, які ростуть у таких дощових садках, сприяють очищенню та зволоженню повітря, а також нормалізують локальний мікроклімат.

Перші дощові садки у Києві

«Дощові садки – це чудове рішення, що допомагає містам адаптуватись до зміни клімату вже сьогодні», – каже директор Департаменту захисту довкілля Олександр Возний.

Клумба дощового садка

Як повідомляють у КО «Київзеленбуд», дощові садки не складні в обслуговуванні. Певні види рослин можуть потребувати лише сезонного зрізання чи підкошування.

Читайте також: Чому міське середовище Києва змушує людей постійно дратуватися?

зміна клімату київ рослини урбаністика дощ

Знак гривні
Знак гривні