Успіхи та виклики реабілітації військових в Україні — запрошуємо на круглий стіл

У четвер, 23 травня, об 11:00 у приміщенні пресцентру «Медіацентр-Україна» відбудеться круглий стіл «Успіхи та виклики реабілітації військових в Україні: пошук рішень», під час якого журналісти Texty.org.ua, посадовці МОЗ і МОУ разом із представниками громадськості обговорюватимуть пріоритети державної політики у сфері реабілітації військових на найближчі 5 років і яку роль у цьому процесі можуть відіграти приватні та волонтерські ініціативи. Запрошуємо на захід медіа та активістів.

Реабілітація військових — масштабна робота, де цінними є усі ініціативи. Саме тому протягом 2023-2024 років аналітичне видання Texty.org.ua досліджувало десятки різних реабілітаційних центрів — як державних, так приватних і суто волонтерських. Хтось із них займається реабілітацією військових в Україні з 2014-го, хтось — почав у 2022-му. Об’єднує їх одне — бажання повернути повноцінне життя військовим, які отримали фізичні та психічні травми на війні.

Під час дослідження цієї теми ми визначили ряд проблем: довгий час очікування на лікування у просунутих державних центрах, закостенілі підходи й відсутність сучасних знань у рядових державних клініках, проблеми з пошуком фінансування у невеликих волонтерських і приватних центрів, відсутність системи навчання і передачі досвіду від передових реабілітаційних центрів до всіх інших.

Під час круглого столу журналісти Texty.org.ua разом із посадовцями й представниками громадськості обговорюватимуть пріоритети державної політики у сфері реабілітації військових на найближчі 5 років і яку роль у цьому процесі можуть відіграти приватні та волонтерські ініціативи.

Під час заходу ми хочемо отримати відповіді на такі питання:

  1. Як організувати навчання фахівців і передачу напрацьованого досвіду, адже фахівців бракує.
  2. Як поширити передові методики на усі державні клініки, які займаються реабілітацією.
  3. Як держава може підтримувати волонтерські й приватні реабілітаційні центри.

Відверта дискусія допоможе знати рішення, яке полегшить і пришвидшить реабілітацію десятків тисяч військових.

Спікери заходу:

Запрошуємо на круглий стіл медіа та представників громадськості. Чекаємо вас 23 травня, у четвер, об 11:00 у приміщенні «Медіацентр-Україна» (Київ, вул. Хмельницького, 8/16).

Якщо виникнуть питання, телефонуйте за номером (050) 245-89-53 — комунікаційна менеджерка Texty.org.ua Тетяна Колісник.

анонс реабілітація військових ісар

Знак гривні
Знак гривні