У Києві тисячами зносять МАФи. Як це виглядає на Лукʼянівці та Дорогожичах

За останні два місяці у Києві вже демонтували 1850 МАФів, які не мали дозвільних документів, повідомили в Київраді.

Усім власникам тимчасових споруд інспектори благоустрою попередньо вносили приписи. Вимога – у зазначений термін надати дозвільні документи або самостійно демонтувати ТС та відновити благоустрій. Якщо документи не надходять до КП «Київблагоустрій», фахівці підприємства проводять демонтаж, пояснили у Київраді.

«Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня. До нашого підприємства часто надходять скарги щодо розміщення незаконних МАФів і стихійної торгівлі на газонах, зупинках, у переходах чи просто на пішохідних зонах. Така торгівля заважає вільному пересуванню містян та псує естетику столичних вулиць», –  розповів директор КП «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

Читайте також: Тисячі рослин замість сотень МАФів. Як виглядає новий озеленений простір на київській Оболоні (ФОТО)

Нині місто звільнило від МАФів близько 10 великих локацій. На декількох створили просторі та затишні громадські простори. Це зокрема сквери біля станції метрополітену «Шулявська», «Берестейська», «Героїв Дніпра».

«Місто розпочало проєкт, пов’язаний з безпекою людей, й сьогодні вже можна говорити про певні результати. Передусім йдеться про станції метрополітену. Шляхи до них мають бути повністю доступними, з вільними підходами. Люди не повинні натрапляти на перепони. Окрім демонтажу з’явилася можливість облаштувати громадські простори — сквери, як от біля Шулявської», — розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: Сквер на місці МАФів. Як облаштували вічно захаращену кіосками Шулявку в Києві (ФОТО)

Усі демонтовані МАФи перевозять на майданчики для тимчасового зберігання безхазяйного майна.

Демонтаж МАФів на Лук'янівці

На минулому тижні біля метро «Лукʼянівська» демонтували всі МАФи, повідомляє видання Вечірній Київ. КП «Київблагоустрій» прибрало кавʼярні, маленькі магазини та інші кіоски.

Понад десяток кіосків, які містилися на газоні, комунальними демонтували та вивезли. Після цього працівники КП «Київзеленбуд» почали облаштовувати територію, засипавши свіжий ґрунт та посіявши траву.

Фото: Катерина Новосвітня
Фото: Катерина Новосвітня
Фото: Катерина Новосвітня
Фото: Катерина Новосвітня

Демонтаж кіосків на Дорогожичах

МАФи також демонтували біля станції метро «Дорогожичі» та на прилеглих вулицях. На звільненій території відремонтують тротуар та здійснять озеленення.

Як інформує Хмарочос, у вересні цього року директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов вже повідомляв про плани демонтувати МАФи на Дорогожичах. Він розповів, що кияни неодноразово скаржились на тимчасові споруди на вулицях Дорогожицькій, Щусєва, Олени Теліги та Іллєнка і просили їх прибрати.

МАФи біля метро займали більшу частину пішохідної зони, вони унеможливлювали проїзд автівок екстрених служб до подвір’я та залишали багато сміття, – розповідали місцеві мешканці.

Фото: Дарʼя Крутько
Фото: Дарʼя Крутько
Фото: Дарʼя Крутько
Фото: Дарʼя Крутько

урбаністика київ благоустрій МАФ

Знак гривні
Знак гривні