Загороди для рятувальників. Під час атаки дронів у київському ЖК пожежникам перешкодили шлагбауми

Під час атаки дронів у ніч на 20 травня у Києві пожежників зупинили шлагбауми ЖК Комфорт Таун.

Про це повідомляє Хмарочос.

Мешканці ЖК Комфорт таун у Дніпровському районі обговорюють у соцмережах затримки, які створив для рятувальних служб паркан навколо території.

Вночі 20 травня російська армія запустила по Україні 20 дронів-камікадзе, 18 з яких — на Київ. Всі безпілотники були збиті, однак виникли пошкодження через уламки.

2023-05-20-11.55.23.jpg.webp

Один з уламків збитого російського «шахеда» спричинив пожежу на даху однієї з дев’ятиповерхівок ЖК. Пожежу загасили, але декілька квартир пошкоджено. Після гасіння квартири затоплені до першого поверху, жителів будинку евакуювали. Постраждалих немає.

fwjndivwaaak0b4.jpeg.webp

«Минула ніч ставить цікаве запитання: нахіба (?!) взагалі огороджувати парканами та шлагбаумами ЖК, якщо вони не становлять жодної проблеми для крадіїв та аферистів, натомість є нездоланною перешкодою для ШМД, ДСНС та пожежників? Паркани — лише подовження маршрутів мешканців та мінус їхнім гаманцям», — пише мешканець Аркадій Сидоренко.

Інша жителька Мирослава Городенська зазначає, що шлагбаум затримав пожежників на п’ять хвилин, але ще 20 хвилин вони шукали гідранти, відчиняли люки, заглядали під припарковані машини.

Думка про відсутність парканів викликала у мешканців ЖК сильну тривогу: «Не буде парканів, всі наші підвали перетворяться на притони для запарканних наркоманів і алкашів», «коли парканів не було, у фонтані бомжі мились, по лавках алкашня сиділа», «як це без парканів? Кончені зовсім таке писати».

перешкоджання атака дрони київ пожежники

Знак гривні
Знак гривні