В Україні почали використовувати ізраїльські радари RADA (ФОТО, ВІДЕО)

Україна почала отримувати радари виробництва ізраїльської компанії RADA Electronic Industries для системи попередження про ракетні атаки. Перші три радари вже працюють на захист від ракетного терору Росії.

Про це повідомляє Israel Defense.

Як зазначається, загалом Україна отримає партію з 16 радарів RADA ieMHR, які будуть використовуватись для виявлення та попередження про атаки російських ракет.

Наголошується, що передання цих радарів потребує схвалення міноборони, тож Ізраїль офіційно дав згоду на закупівлю цих систем для ЗСУ.

Перше фото трьох радарів RADA на території України опублікував у Twitter ізраїльський волонтер Natan Flayer. Ці системи закупила для України литовська волонтерська організація Blue/Yellow у рамках кампанії RADAROM!

FvXUuctWYAE0Z4v.jpg

Фото: Natan Flayer

Багатоцільовий радар Hemispheric ieMHR – це тактична РЛС, призначена для виявлення різних цілей (визначення їхнього положення та висоти) – від невеликих безпілотників до мінометів, літаків і ракет, інформує Defense Express.

"Розробник декларує, що нано-БПЛА він може виявляти на відстані 10 км, середні БПЛА – 45 км. Гелікоптери – 45 км, винищувачі – на відстані 65 км (низьколетючі – 35 км), важкі транспортні літаки – 100 км.

Легкі та середні міномети чи ракети малої дальності – до 10 км, важкі міномети – 12 км, інші ракети – 14 км. Людину цей радар побачить на відстані у 20 км, транспортні засоби та середні машини – 45 км, великі машини – 80 км", – описує характеристики видання.

За інформацією виробника, радар здатен ефективно працювати в умовах активного використання радіоелектронних перешкод. Інформування про ракетну атаку може надходити або через клаксон, або на мобільний телефон.

волонтери радари ізраїль україна-литва ракетний терор РФ

Знак гривні
Знак гривні