Японський волонтер відкрив у Харкові кафе і безкоштовно годує містян

Безкоштовну кав’ярню в Харкові відкрив волонтер із Японії. 75-річний Фумінорі Цучіко вразив українців іще в червні минулого року, коли приїхав жити до харківського метро, щоби підтримати містян, які ховалися від російських обстрілів. Коли рух метрополітену відновили й люди звідти пішли, він допомагав містянам харчами. Тепер вирішив іще й безплатно годувати їх гарячими обідами.

Про це повідомляє ТСН.

Своє «Фумікафе» Фумінорі Цучіко відкрив на понівеченій Салтівці, там орендує квартиру. У цей заклад японець вклав власні кошти, також допомогли друзі з Японії, благодійники та підписники у соцмережах.

Меню у закладі щодня різне. “Я обговорюю з дівчатами меню і кажу: о це добре і це добре, а це заміняємо”, – каже волонтер.  

“Це безкоштовне кафе на постійній основі. Поки у нас справи в країні такі тяжкі, японські наші друзі вирішили нам допомогти. Ми сьогодні приготували на 300 чоловік, ще лишилося трошки”, – розповідають працівниці. 

Частина працівників – колишні сусіди Фумінорі з метро, які вже стали йому друзями. Кухарів набирали за оголошеннями.

1679389899-343.jpg

Фумінорі Цучіко. Фото: Укрінформ

До Харкова з Японії Фумінорі переїхав у червні минулого року. У минулому він – викладач японської історії в університеті. Його так вразила стійкість українців, що на батьківщині продав свій будинок і жити разом з містянами пішов у харківське метро. Власним коштом закуповував сюди їжу. Дітям, що кілька діб не виходили назовні, – влаштовував розваги.

На батьківщину поки не квапиться, каже: житиме у Харкові допоки потрібен людям. “Я так хотів, щоб кожна дитина, яка сьогодні прийшла, усміхнулась. І вони усміхались мені. Це дуже добре. Я щасливий”, – каже чоловік.

україна-японія волонтери війна люди харків

Знак гривні
Знак гривні