Британські інструктори знову навчають українських військових в Україні, – Times

Військові Спеціальної повітряної служби Британії вперше з початку війни з Росією тренували місцевих військових в Києві, передає The Times

Про це виданню повідомили українські військові. Зокрема, офіцери окремих батальйонів, що перебувають у столиці та її околицях, повідомили, що пройшли військовий вишкіл у британських спецпідрозділах.

Капітан Юрій Мироненко, чий батальйон дислокується на Оболоні, північна околиця Києва, повідомив, що військові інструктори прибули, щоб інструктувати новобранців та військовослужбовців використовувати протитанкові ракети NLAW, які постачаються Британією.

Британські військові інструктори вперше були відправлені в Україну після анексії Криму Росією. Вони були виведені в лютому, щоб уникнути прямого конфлікту з російськими силами та можливості втягнення НАТО у війну.

Міністерство оборони Британії відмовилося підтверджувати інформацію українських командирів, посилаючись на давнє рішення не коментувати спецоперації. Колишні британські солдати, морські піхотинці та спецпризначенці також працюють в Україні як добровольці, але українські офіцери впевнені, що їхнє навчання цього місяця проводили британські солдати.

Також міністр збройних сил Об'єднаного Королівства Джеймс Гіппі заявив, що українські військові мають прибути до Британії наступного тижня для навчання користування бронетехнікою.

війна nlaw зсу велика британія допомога підготовка

Знак гривні
Знак гривні