США вважають, що війна в Україні не буде короткостроковою і може тривати до кінця року – CNN

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив європейським союзникам, що Сполучені Штати вважають, що війна Росії в Україні може тривати до кінця 2022 року, повідомили CNN два європейські чиновники, оскільки американські та європейські офіційні особи дедалі частіше говорять про те, що короткострокового кінця конфлікту не передбачається.

Багато чиновників, які розмовляли з CNN, наголосили, що важко точно передбачити, як довго може тривати війна, але кілька посадовців сказали, що немає жодних ознак того, що кінцеві цілі російського президента Володимира Путіна змінилися, і навряд чи він вестиме дипломатичні переговори, якщо не зіткнеться з військовою поразкою.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав у четвер, що бойові дії продовжуватимуться "протягом кількох місяців або навіть довше", а два інших європейських чиновники заявили, що, на їхню думку, бойові дії на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім зайти в глухий кут.

Думка про те, що війна триватиме довго, є помітним відходом від оцінок перших днів війни, коли очікувалося, що Росія швидко захопить Київ. Це підкреслює невдачі Москви на полі бою.

Офіційні особи також визнають, що громадськість може втомитися від постійної підтримки України, і їй доведеться нагадувати, що бездіяльність коштуватиме значно дорожче.

російська експансія війна

Знак гривні
Знак гривні