Без паніки. Міністр оборони України назвав "найреалістичніший" сценарій російської агресії

На думку міністра оборони, найбільш імовірно це будуть дії через "п'яту колону" всередині самої України, використання внутрішніх невдоволених, можливо, інсценізації – а також спроби по-іншому дестабілізувати нашу державу. Втім, до такого ми вже звикли.

Західні ЗМІ нагнітають паніку, українська влада заспокоює

Із квітами не зустрічатимуть

"Мені здається, що найреалістичнішим сценарієм може бути будь-яка спроба дестабілізації всередині України. Тому що у Кремлі мають мрії, що їх тут будуть зустрічати з квітами на вулицях Києва чи Одеси, чи Дніпра, чи Львова. Насправді такого не відбудеться в разі повномасштабної відкритої агресії. 

Можливості захопити адміністративні будівлі, скористатися проросійськи, прорадянськи налаштованим населенням, як це відбулося у 2014 році, використовуючи "зелених чоловічків", – уже немає…

Використання невдоволених

Такої легкої ходи вже не буде з боку РФ та її найманців, а от спроба дестабілізації на наших вулицях, використовуючи так званих антивакцинаторів чи якихось ще не задоволених економічною політикою, людей, незадоволених політичним устроєм, і спроба змінити політичний устрій і змінити владу в Україні – такий сценарій я розглядаю як абсолютно імовірний, і нам треба до нього готуватися і не дати їм такої можливості". 

Резніков повідомив, що українська влада готується захищати органи влади і попереджати загрози. 

Спроба інсценування вже була

31 січня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і голова Національної поліції Ігор Клименко заявили, що правоохоронці запобігли акціям із масовими заворушеннями у низці міст: перша провокація нібито мала відбутися у Києві під Офісом президента 31 січня із застосуванням бутафорської крові для імітації жертв.

Паралельні навчання

Українська армія 10–20 лютого проводитиме навчання у різних регіонах держави, щоб підготуватися до ймовірного наступу російської армії.

А два дні тому Нацгвардія, поліція та ДСНС відпрацьовували злагодженість своїх дій, а наступного тижня у Херсонській області відбудуться навчання зі звільнення умовно захоплених адміністративних будівель чи підрозділів поліції. 

Що ж до ймовірного наступу Росії, то Резніков сказав, що дані розвідок не розходяться, а от оцінки політиків – так. Міністр пояснив, що у багатьох країнах почався виборчий сезон, і нагадав про "афганський синдром" після не зовсім вдалого виведення військових США із Кабула. 

Росія неготова

Резніков наголосив, що Росія поки ще не сформувала "ударного угруповання" біля кордонів України, але може сформувати його, "для цього їм знадобиться до місяця". 

Україна готує своє військо і проведе навчання паралельно з заявленими Росією та Білоруссю спільними навчаннями "Союзної держави". 

За матеріалами Української правди.

білорусь ескалація україна путін кремль резніков армія

Знак гривні
Знак гривні