Західні ЗМІ нагнітають паніку, українська влада заспокоює

Міністр оборони Олексій Резніков запевняє, що ймовірність значної ескалації з боку Росії продовжує оцінюватись як низька.

Західні ЗМІ на кшталт Washington Post продовжують писати про "максимально промерзлий ґрунт", який витримає техніку "до кінця березня". Схоже, вони не розуміють, про що пишуть. Варто походити пішки тут, на місці, щоб побачити, що під ногами багнюка вже зараз.

Чому американські ЗМІ, які говорять про швидке падіння Києва, глибоко помиляються

f20068c-reznikov-fb.jpg

Резніков заявив:

"Ми володіємо усією повнотою інформації й реалістично оцінюємо ситуацію. Зараз може лунати багато різних гіпотетичних оцінок і прогнозів. Особливо — в іноземних ЗМІ. Деякі вже навіть про вторгнення Росії оголосили, яке, щоправда, відбулося 8 років тому".

"Обов’язок військових — прораховувати усі можливі сценарії, навіть найгірші, і робити усе належне для нейтралізації загроз. Це зараз і відбувається. Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватись як низька".

За словами Резнікова, наразі усі події, які фіксуються, є очікуваними й відбуваються у межах раніше оголошених прогнозів.

"На цей момент усе відбувається у рамках наших оцінок. За кілька днів розпочнеться активна фаза російсько-білоруських навчань, які триватимуть до 20 лютого. Одночасно плануються навчання частини підрозділів Південного військового округу РФ. Як я повідомляв на брифінгу у четвер, наразі до Білорусі прибувають частини зі Східного і Центрального військових округів РФ, за якими ми кілька тижнів спостерігали. Деякі підрозділи ще на під’їзді. З нашого боку робиться усе необхідне для контролю подібних ситуацій", — запевнив він.

Резніков додав, що безпрецедентна військова допомога від партнерів суттєво підвищила українські спроможності до опору.

"З оборонною зброєю вже активно тренуються наші військові. Це дуже ефективний засіб стримування. Так само набирає обертів розгортання Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Відбувається велика кількість підготовчих заходів з громадянами", — зазначив міністр.

ескалація паніка резніков

Знак гривні
Знак гривні