Очікувано. Ціни на проїзд у Києві таки виростуть, але пізніше і трішки менше

Уже не вперше в Києві так відбувається: оголошують дуже високу ціну на громадський транспорт, потім скасовують підвищення – і потім оголошують трішки менше підняття цін дещо пізніше.

Мер Києва Віталій Кличко анонсував нові ціни на проїзд у громадському транспорті, які орієнтовно планують ухвалити після кінця опалювального сезону, – передає УП.

Кличко сказав, що влада планує встановити тариф розміром 12 гривень для мешканців столиці. Він уточнив, що йдеться про тих жителів, які мають "картку киянина".

Жителі Київської області можуть придбати проїзний квиток, на якому вартість однієї поїздки становитиме 14 грн.

За його пропозицією, одноразовий квиток для туристів коштуватиме 20 грн.

"Картку киянина" можуть отримати люди, які мають офіційну прописку або працевлаштування на території Києва.

Мер Києва не прояснив, як ціну встановлюватимуть для жителів Києва, у яких немає офіційної прописки чи місця працевлаштування.

Опалювальний сезон в Україні традиційно завершується приблизно 15 квітня.

На початку листопада заступник міського голови Микола Поворозник заявив, що влада столиці планувала підвищити з 1 січня 2022 року тарифи проїзду до 20 грн за поїздку. Через кілька днів під Київською міською державною адміністрацією влаштували протест проти здорожчання проїзду.

Згодом Кличко пообіцяв 17 листопада, що ціни на проїзд у громадському транспорті не зміняться до закінчення опалювального сезону.

кличко київ транспорт

Знак гривні
Знак гривні