Найбільше невакцинованих учителів відсторонили там, де потужні релігійні меншини

Зокрема, на півночі Рівненської області є потужні громади протестантських релігійних меншин.

Ілюстративне зображення зі спільноти антивакцинаторів. УВАГА, САРКАЗМ. Редакція не підтримує цей погляд
Ілюстративне зображення зі спільноти антивакцинаторів. УВАГА, САРКАЗМ. Редакція не підтримує цей погляд

Починаючи з 8 листопада в освітніх закладах відсторонюють невакцинованих працівників. “Нова українська школа” зібрала оперативну інформацію з обласних управлінь освіти про кількість таких працівників станом на ранок 9 листопада.

Найбільше відсторонених через відсутність щеплення в Рівненській області – 914. Це понад 3% від усіх працівників ЗЗСО в області.

Начальниця відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти й науки Рівненської ОДА Наталія Беляновська пояснює таку ситуацію тим, що на півночі області, у Вараському та Сарненському районах, дуже багато вчителів відмовляються вакцинуватися через релігійні переконання.

Також багато відсторонених працівників у Волинській області – 2,58%. В інших областях відсторонено менш як 2%.

У статистиці є лише ті 14 областей, в департаментах освіти та науки яких погодилися надати інформацію телефоном. Інші 10 областей можуть надати інформацію пізніше, тож таблиця буде оновлюватися.

1.jpg

Миколаївська та Кіровоградська області надали інформацію не окремо для ЗЗСО, а разом із дошкільними закладами. В Києві повідомляють, що таку статистику не збирають, тому інформацію надати не можуть.

Нагадаємо, учителів, які не вакцинуються хоча б однією дозою, відсторонять від роботи й не нараховуватимуть стаж за цей період.

Водночас не відсторонять від роботи вчителів, які вакцинувалися лише однією дозою. Так само не відсторонять працівників із підтвердженим протипоказанням від вакцинації.

вакцинація антивакцинатори релігія школа

Знак гривні
Знак гривні