Що занадто, те не здорово. На 10-літню школярку на Гаваях поліція вдягла наручники за карикатуру на кривдника

Школа на Гаваях викликала поліцію через «образливий портрет», який намалювала 10-річна школярка.

Молодша школа, де стався інцидент. Скріншот з відеорепортажу Hawaii News Now
Молодша школа, де стався інцидент. Скріншот з відеорепортажу Hawaii News Now

Американська спілка громадянських свобод (ACLU) на Гаваях просить заборонити працівникам шкіл викликати щодо учнів поліцію, якщо вони не несуть неминучої загрози іншим. Такий заклик пролунав після того, як 10-річну темношкіру школярку затримала поліція через «образливий портрет» її кривдника.

Про це пише AP із посиланням на заяву спілки, – перекладає Громадське.

В організації розповіли, що у січні 2020 року 10-річну ученицю початкової школи затримали та надягли на неї наручники через сварку з іншим школярем.

Батьки учня поскаржилися керівникам закладу, що дівчинка зробила образливий малюнок щодо їхньої дитини. Зробила вона це, як зазначається, у відповідь на знущання.

Конфлікт між дітьми не був фізичним, та попри це, керівництво школи викликало щодо дівчинки поліцію, яка затримала її та доставила до відділку, не давши поговорити із мамою.

У ACLU кажуть, що поліція та керівництво школи вдалися до таких травмувальних для дитини дій попри те, що вона не пручалася та не представляла загрози для інших.

Окрім того, дівчинка страждає на синдром порушення активності та уваги, про що у школі знали.

Врешті дівчинку відпустили, бо не було підстав для її затримання. Пізніше вона розповіла мамі, що поліція змусила її зняти шнурки та сережки у відділенні поліції, але вона не знала, як це зробити.

Наразі ACLU вимагає, щоб місто і штат виплатили 500 тисяч доларів компенсації за завдану шкоду дитині та її матері. Там звернулися за поясненнями дій щодо школярки до Міністерства освіти, Генеральної прокуратури та керівництва школи.

У поліції відповіли, що будуть вивчати цей лист, а у навчальному закладі на коментарі не відреагували.

суспільство освіта сша школа

Знак гривні
Знак гривні