У переповненій синагозі в Ізраїлі обвалилася трибуна, є загиблі та 150 поранених (ВІДЕО)

В ізраїльському поселенні Ґіват Зеєв неподалік Єрусалима під час молитви обвалилася трибуна в переповненій синагозі. За останніми даними, із близько 650 присутніх двоє загинули й понад 150 людей поранені.

Про це пишуть The Times of Israel та The Jerusalem Post, — передає Громадське.

За даними поліції, які наводить Haaretz, людей у синагозі було близько 650; вони зібралися на святкування релігійного свята Шавуот. Як видно з відео, під час молитви верхній ярус трибуни почав завалюватись на людей, що стояли внизу.

Ізраїльські медики повідомили про більш як 150 поранених, з яких понад пів сотні через серйозні травми довелося ушпиталити. Загинуло внаслідок обвалення трибуни двоє людей — 12-річний хлопчик й чоловік віком за 50.

Раніше в Ізраїлі теж на релігійному святі 44 людини загинули через тисняву, ще 150 травмовані (ВІДЕО)

В інтерв’ю ізраїльському 12 каналу керівник пожежної служби Ґіват Зеєва заявив, що синагога, в якій сталася трагедія, була недобудована, а надзвичайники раніше поставили довкола неї попереджувальні знаки про можливу небезпеку.

לוחמי אש מתחנה אזורית בנימין פועלים בשעה זו בקריסת טריבונה בבית כנסת החסידות קרלין בגבעת זאב. כוחות כבאות והצלה לישראל ביצעו סריקות נרחבות ולא אותרו לכודים במקום, עיקר המאמץ הוא פינוי עשרות הנפגעים. לוחמי האש ממשיכים בפעולות סריקה במקום וכן פינוי הנפגעים להמשך טיפול של כוחות הרפואה.

Posted by ‎כבאות והצלה לישראל Israel Fire & Rescue Authority‎ on Sunday, May 16, 2021

Ізраїльський телеканал «Кан» оприлюднив листування між міською владою Ґіват Зеєва та поліцією. Остання попереджала чиновників про небезпеку синагоги, але коли міська влада звернулася до правоохоронців з проханням закрити будівлю, ті відповіли, що це повноваження міської влади.

Наприкінці квітня на єврейському фестивалі Лаг ба-Омер на горі Мерон, що на півночі Ізраїлю, сталася тиснява. У ній загинули 44 людини та ще понад 150 людей зазнали поранень.

Як зазначає Associated Press, ультраортодоксальні євреї часто порушують коронавірусні обмеження для відзначення релігійних заходів.

Це, зокрема, позначалося й на поширенні COVID-19, яке серед ультраортодоксів було більшим.

ізраїль трагедія релігія

Знак гривні
Знак гривні