Низка АЗС через держрегулювання цін на пальне припинила продаж «преміального» палива

В АЗС пояснили це рішення тим, що Кабмін ввів держрегулювання цін на пальне, встановивши максимальну торговельну надбавку до ціни.

Дані забрав УНІАН:

У мережі АЗС OKKO повідомили, що через рішення Кабміну продаж "преміального" палива став збитковим.

"З 15 травня у зв'язку із запровадженням державного регулювання цін на пальне на АЗК ОККО тимчасово призупинено реалізацію PULLS 95 та PULLS Diesel. Це пов'язано з тим, що продаж пального цих марок за ціною, встановленою Кабінетом Міністрів на травень, є збитковим для мережі", – йдеться в повідомленні.

Про аналогічне рішення повідомили й в мережі АЗС WOG, й також пов'язали це рішення із введенням держрегулювання вартості палива.

"Ми змушені припинити реалізацію преміального пального 95 Mustang та ДП+ Mustang", – йдеться в повідомленні.

Обмеження не мають торкнутися бензину марки А-95 і дизельного палива стандарту Євро-5 – вони залишаться в продажу.

Як зазначає видання "Фокус", аналогічна ситуація з "преміальним" паливом склалася і на заправці мережі KLO. "За словами працівників АЗС, продаж цих видів пального призупинена на усіх АЗК мережі", – пише видання.

Також про припинення продажу "преміального" пального оголосила мережа Socar. Там зазначили, що 15 травня скоригували ціни на основні види пального з урахуванням введених урядом обмежень.

"Компанія змушена тимчасово призупинити реалізацію преміального пального – NANO 95, Diesel Nano Extro, а також нарахування додаткових знижок для наших клієнтів до отримання додаткових роз'яснень регулятора", – йдеться в повідомленні.

Регулювання цін на паливо: що цьому передувало

автомобілі транспорт пальне бізнес нафта економіка кабмін

Знак гривні
Знак гривні