Російські кораблі у водах України перешкоджали спільним навчанням зі США

8 травня на відстані понад 100 морських миль від Одеси у виключній морській економічній зоні України флагман морської охорони "Григорій Куроп’ятников" зустрів корабель Берегової охорони США Hamilton. Водночас російські кораблі небезпечно маневрували поруч й навмисне створювали перешкоди.

У пресслужбі Держприкордонної служби зазначили, що кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі, – передає УП.

При цьому дії партнерів пильно відстежували та супроводжували своєю присутністю кораблі Росії:

"Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували й намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів.

Не відповідали на виклики на зв’язок каналами міжнародної морської безпеки".

Зухвале порушення росіянами норм міжнародного морського права українські прикордонники ретельно зафіксували та задокументували.

Станом на ранок 9 травня "Григорій Куроп'ятников" та Hamilton залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання. Візит корабля Берегової охорони США у порт Одеси запланований на 10 травня.



Підпишіться на нашу антидезінфорозсилку та щотижня дізнавайтеся про ключові медіатренди російської пропаганди щодо України

флот агресія росія україна сша одеса

Знак гривні
Знак гривні