Нове дослідження показало безпеку вакцини AstraZeneca – Reuters

Вакцина Оксфорд-AstraZeneca показало 79% ефективність від симптоматичного перебігу хвороби та 100% ефективність від важких випадків.

Що насправді означають цифри щодо ефективності вакцин? Пояснює New York Times (+ІНФОГРАФІКА)

Велике дослідження, яке охопило понад 32 тис. дорослих людей всіх вікових груп, проходило водночас у Чилі, Перу та США. Його дані оприлюднено 22 березня, – передає Reuters.

Нові дані підтверджують результати ранішого, окремого дослідження. Воно також є відповіддю на запитання щодо того, чи були пов'язані випадки тромбозу з вакцинами. Після короткої затримки європейські країни відновили програми вакцинації, щойно регулятор ЄС заявив, що вона безпечна.

AstraZeneca також заявила, що окремий незалежний комітет розглянув питання тромбозів – і збільшення ризику у порівнянні з людьми, які не отримували вакцину, немає.

У США намічається 50 млн зайвих доз AstraZeneca. Штати вже діляться із сусідами. Це шанс і для України

Серед учасників досліджень у США представлено 79% білих людей, 8% чорних, 4% корінних американців, 22% латиноамериканського походження. 20% були у віці понад 65 років й 60% учасників мали стани, які пов'язують із підвищеним ризиком ускладнень від Covid-19, як-от діабет, сильне ожиріння, серцево-судинні хвороби.

вакцини коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні