Організатори дитячого фестивалю в Києві не дбають про мінімізацію ризиків зараження ковідом

Тоді як у дедалі нових областях посилюються карантинні обмеження через різкий спалах ковіду, організатори масового заходу у Києві абсолютно не подбали про те, як мінімізувати ризики зараження. Як відомо, ключові в цьому вентиляція приміщень і уникнення скупчення великої кількості людей. В іншому випадку може відбутися “суперпоширення”, коли один хворий заражає за короткий час десятки, а то й сотні осіб.

На фото хол концертного залу в київському парку Перемоги за адресою: Генерала Жмаченка, 3, де на вихідних відбувався дитячий танцювальний фестиваль “Зимова казка”.

2.jpg

3.jpg

1.jpg

Читайте також: Кімната, бар і клас: як коронавірус розноситься в повітрі й як запобігти зараженню (ІНФОГРАФІКА)

Організатори запевняли учасників, що до зали пускатимуть тільки тих батьків, чиї діти виступають. У цьому випадку ризики були б мінімальні, адже виступи короткі, лише на кілька хвилин, і не було б масового скупчення людей. У фестивалі брало участь кілька десятків дитячих колективів (у середньому по 8–10 людей в кожному). Частина приїхала з регіонів, але більшість була з Києва, отже кожну дитину привіз хтось із батьків.

Утім, на практиці хол був переповнений, тривалий час групи дітей і батьків стояли в ньому та на щось чекали. В самому концертному залі, досить невеликому і – за відчуттями – не надто добре провітрюваному, теж одночасно перебувала чимала кількість людей.

суспільство ковід діти київ

Знак гривні
Знак гривні