COVID-19 поширювався задовго до офіційного оголошення – експерти ВООЗ

Експерти ВООЗ, які перебувають у Вухані, повідомляють про ознаки значно давнішого та ширшого розповсюдження коронавірусу, який спричиняє Covid-19, у цьому китайському місті.

Дослідники з ВООЗ виявили ознаки значно ширшого спалаху у Вухані, ніж повідомлялося раніше, й терміново намагаються отримати доступ до сотень тисяч зразків крові, які Китай не дозволив їм дослідити.

Про це повідомляє CNN.

Чільний розслідувач місії ВООЗ Peter Ben Embarek заявив, що вже у грудні 2019 року могли існувати кілька різних штамів вірусу. "Вірус широко циркулював у Вухані у грудні", – сказав експерт в інтерв'ю CNN.

Китай надав доступ до даних про 174 випадки, але Бен Ембарек заявив, що насправді кількість заражених уже у грудні могла перевищувати тисячу.

Деякі з випадків пов'язані з ринком морської їжі, але деякі – ні.

Експерти ВООЗ у Вухані не підтверджують версію про «штучний коронавірус»

Уже в цей час існувало щонайменше 13 різних штамів вірусу. Бен Ембарек відмовився робити висновки про те, що це може означати для попередньої історії вірусу.

Однак, пише CNN, це може означати, що вірус циркулював на той час уже довго.

Понад те, виявлено 92 випадки з жовтня й листопада з подібними симптомами (при цьому вони не мають антитіл до SARS-Cov2, але при цьому не виявлено осередку, з якого вони походять. Наразі нема висновків щодо того, що означає відсутність осередку і розосередженість випадків.

Як Вухань насправді обмежив поширення вірусу (ІНФОГРАФІКА)

вооз коронавірус Китай

Знак гривні
Знак гривні