Як Ухань насправді обмежив поширення вірусу (ІНФОГРАФІКА)

Ні, це був зовсім не той "карантин", що у нас чи навіть в Європі. Ось інфографіка від гонконгзької South China Morning Post.

Китай має систему "національної сітки" (National Grid), яка ділить міста на зони, квартали – й так аж до рівня будівлі. На кожному рівні існують контролери та менеджери, що знають усе про свою ділянку.

Місто Ухань розділене на 13 тисяч таких "чарунок" чи ділянок сітки (grids). Кожен працівник "чарунки" (grid worker) відповідає за 300-500 окремих сімей. Система "чарунок", як у бджолиному стільнику, існувала вже кілька років – однак до спалаху коронавірусу до неї не ставились особливо серйозно.

Під час спалаху епідемії працівникам допомагали добровольці. Вони закуповували їжу, ліки та інші необхідні речі. Водночас, вони постійно моніторили температуру мешканців.

Таким чином, робилось усе, щоб люди справді якомога менше виходили з дому. Так, навіть у магазин (не кажучи про прогулянки).

Проводиться постійний моніторинг стану людей усередині через закриті двері. Слід зауважити, що багато будинків в Ухань старі й не мають ліфтів, тож робітники постійно мусили підніматися сходами з повними рюкзаками:

Нічого подібного, звісно, в тій же Україні нема і близько. Ми вже писали, наприклад:

Група ризику – пенсіонери – фізично не можуть "самоізолюватися". Держава "знайшла" тільки невелику частину тих, кому треба доставляти їжу та ліки

Водночас, Ухань і після карантину виглядає дещо "антиутопічно" (ФОТОГАЛЕРЕЯ)

інозмі коронавірус інфографіка Китай

Знак гривні
Знак гривні