Гарний смак дня: прозорі стіни грають зі світлом у мистецькому музеї Г'юстона

Світовий журнал архітектури та дизайну DeZeen визначив цей музей в Техасі у своїй добірці десяти найкращих культурних будівель року.

Museum of Fine Arts Houston, у місті Г'юстон у Техасі, США, має стіни з прозорих скляних трубок, форми яких "надихалися купчастими хмарами", стверджують архітектори Steven Holl Architects.

Нова будівля – один із корпусів музею – розбита на сегменти, що створює проміжки для проникнення в галереї площею 15 тис. м² великої кількості природного денного світла.

Сонячне "техаське небо відкриває над музеєм 180-градусне осяйне шатро. Ввігнуті криві, що надихалися купчастими хмарами... дозволяють природному світлу проникати з точною мірою та якістю, досконало для освітлених згори галерей".

Докладніше в DeZeen англійською. Фото Peter Molick.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

архітектура місто сша мистецтво

Знак гривні
Знак гривні