Смертність у США, де вона і так найвища, за прогнозами, зросте. Трамп забороняє свідчити перед Конгресом

Президент Трамп тисне на штати, щоб вони "відкрилися" посеред епідемії. Водночас, внаслідок таких дій внутрішній звіт передбачає різке зростання смертності в країні, де й без того найбільше випадків зараження та смертей.

Похорон у Нью-Джерсі
Похорон у Нью-Джерсі

За внутрішніми прогнозами адміністрації, які має New York Times, до 1 червня смертність виросте до 3 тисячі випадків щодня. Це зростання майже вдвічі перевищує нинішні цифри.

The Institute for Health Metrics and Evaluation університету Вашингтона подвоїв свої прогнози щодо смертності й тепер на початок серпня прогнозує близько 135 тисяч смертей у США (зараз кількість померлих – уже понад 68 тисяч).

Зміна прогнозу пов'язана зі зростанням пересувань людей у більшості штатів і відкриттям економіки попри посилення епідемії.

Меблевий магазин, що відкрився в Південній Кароліні
Меблевий магазин, що відкрився в Південній Кароліні

При цьому, Білий Дім обмежить посадових осіб, пов'язаних із коронавірусом, у їхніх свідченнях перед Конгресом.

Про це також повідомляє New York Times. Обмеження наразі введено на травень.

"Вдягання намордників на науку та правду тільки продовжить цю кризу громадського здоров'я й еконіміки", – критично прокоментував такі дії демократ Чак Шумер, сенатор від Нью-Йорка. "Нездатність президента прийняти правду, а потім його бажання її приховати – одна з основних причин, чому ми відстаємо від стількох країн у подоланні цієї зарази".

Майже порожній аеропорт Чикаго
Майже порожній аеропорт Чикаго

інозмі коронавірус сша

Знак гривні
Знак гривні