Тепер і в Почаївській Лаврі підозрюють спалах COVID-19, але УПЦ МП не йде на співпрацю з медиками (+ВІДЕО)

Оперативний штаб Тернопільської області підозрює великий спалах коронавірусної інфекції в Почаївській лаврі, але не може його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

"Не спокушай Господа свого": як київська Лавра (МП) стала одним із епіцентрів COVID-19 в Україні

Ймовірно, саме там заразились і 8 вірян із Молдови. Фахівці прослідкували також зв’язок між Почаївською лаврою і зараженням жителів Рівненської області.

"У нас учора виникла ситуація по Шумському району, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священник, який бере участь у хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли як по співробітниках бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний і багато лікарів. Учора [15 квітня] був 21 позитивний результат, а всього по Шумську 26 позитивних", – сказала на засіданні оперативного штабу Тернопільської області розповіла головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

РПЦ в Україні голосом Онуфрія закликає йти до церкви. РПЦ в Росії словами Кіріла - залишатися вдома

Коронавірус підтвердили в учасника церковного хору. Він є священнослужителем у Збаразькому районі. Його дружина працює бухгалтером у Шумській райлікарні, де вже підтвердили COVID-19.

За словами санлікаря, настоятель Почаївської лаври відмовляється контактувати. Його помічник обіцяв надати список хору, але не зробив цього.

"Мер Почаєва теж не бере великої участі, говорить, що нікого не знає. Вдалося обстежити двох священників, двох хористів, а решта – контакт дуже великий. Ці священники, які беруть участь у хорі Почаївської лаври, мають парафії в Шумському районі, Кременецькому районі, Збаразькому районі. тобто якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах", – сказала Чайка.

Вона додала, що в України є також звернення консула Молдови про зараження восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру.

Як повідомив начальник ГУ Нацполіції в області Олександр Богомол, йому теж не вдається зв'язатися з предстоятелем Лаври. Він запропонував обмежити в'їзд і виїзд із Почаєва.

Голова Тернопільської області Володимир Труш своєю чергою підкреслив, що Лавра зобов'язана підкоритися вимогам санітарних лікарів. "У нас уже є наслідки Заліщиків, де був священник і був похорон. Закінчилися жарти і закінчилися ігри", – заявив Труш.

За матеріалами Т1 Тернопіль, Цензор

Дотримання карантину – рівносильно "не убий". У минулому саме церква ставала поборницею карантинів під час епідемій

коронавірус карантин УПЦ МП Церква

Знак гривні
Знак гривні