Я

Як працює нова система вступу до першого класу. Карта київських шкіл та будинків, які до них «приписані»

Цього навчального року майбутні першокласники перед вступом до школи не мусять складати іспити та проходити співбесіди, а батьки - бігати по директорських кабінетах, намагаючись хоч кудись прилаштувати дитину. Тепер школи мають приймати тих, хто живе поруч. Для цього чиновники "приписали" до кожної школи певні будинки. Але виникла інша проблема. Представники середнього класу не хочуть, щоб їхні діти ходили в "народні" школи, адже добре пам'ятають свої власні шкільні травми.

Щоб подивитися карту шкіл і приписаних до них будинків та прочитати нашу статтю, клікайте сюди

Мама №2 – одна з найбільших щасливиць нині, однак їй усе одно дивно, що майбутнє дитини залежить від того, який випаде жеребок.

Вагітній мамі №1, яка виходить до лототрону з сином – майбутнім першокласником, зал аплодує – вона перша з 96 претендентів.

Мама №17 не стримує сліз і тремтячими руками обіймає тата.

Мама №77 і не сподівалася, що пощастить, бо відтоді, як їм довелося виїхати з окупованого Донбасу, а її синові – закінчити підготовчу групу дитсадка для вступу в хорошу школу, їй здається, що вона і везіння – речі несумісні.

Мама №55 бідкається, що тепер її сину доведеться вчитися з наркоманами та алкоголіками.

Мама №80 сердиться, що номерки роздали навіть тим байдужим батькам, які не прийшли.

Що менший номер, то більше шансів. День жеребкування у школі №148 (три хвилини пішки від станції метро «Дарниця») видався гарячим.

Щоб подивитися карту шкіл і приписаних до них будинків та прочитати нашу статтю, клікайте сюди

Деякі висновки з нашої візуалізації:

- На Осокорках, Позняках і Харківському - найбільші в Києві школи; тут учиться найбільше дітей, порівняно з іншими столичними масивами.

- В Деснянському районі - лише одна школа з ризиком перевантаження.

- В Голосіївському - найбільший приватний сектор.

- На Печерську - найменша кількість учнів. Тут шкіл мало, а класи у них маленькі. Також на Печерську найбільша частка гімназій та ліцеїв.

- У Соломянському районі до школи № 177 приписані лише дві адреси (вул. Курська 8 та 12). При цьому, на останній навчальний рік у школі налічується 301 учень 1-4 класів. До школи №173 приписана лише одна адреса, але це російськомовна школа, тому залишили місця для інших охочих.

- На Оболоні школи побудовані найрівномірніше, і в них учиться запланована кількість дітей.

освіта реформи школа інфографіка datavis київ

Знак гривні
Знак гривні