Д

Для шкіл Києва російська мова не іноземна. Кожен четвертий учень вивчає російську (ІНФОГРАФІКА)

Виявляється російська мова за статистикою управління освіти Києва не вважається іноземною. Після того, як ми опублікували інфографіку про те, які іноземні мови вивчають київські школярі наші читачі почали писати нам, що у школах де учаться їхні діти вивчають російську, хоча у офіційній відповіді від управління освіти російська не зазначалася.

Ми написали ще один запит з проханням надати інформацію скільки учнів вивчає саме російську. Кожна школа має право виділити декілька годин навчального часу на так звану «варіативну складову». Деякі школи обирають футбол чи інші додаткові заняття з фізкультури, деякі - предмети пов’язані з мистецтвом, а четвертина - російську мову.

Фактично у таких школах діти вчать три іноземні: першу іноземну, - як правило англійську; другу іноземну - найчастіше німецьку; і третю іноземну – російську.

У регіонах, де після прийняття скандального закону Колєсніченко про мови, місцева влада надала російській статус мови національної меншини, а це наприклад Бровари, ситуація ще гірша. Російською, як мовою національних меншин можуть викладатися цілі предмети. На практиці це може означати , що школа "українська" тільки формально.

Learn About Tableau

мова школа інфографіка освіта

Знак гривні
Знак гривні