В Україні стартувала акція на підтримку кримського політв'язня Володимира Балуха

Громадські активісти ініціювали всеукраїнську безстрокову акцію “Володимир Балух - Прапор Української Незалежності” на підтримку політв’язня Володимира Балуха, який вже півтора року знаходиться за ґратами в окупованому Криму за вивішений український прапор та перейменування вулиці на своєму будинку на честь Небесної Сотні.

Приєднатись до акції можна кількома способами:
- Зробити фото з плакатом та виставити у соціальні мережі
- Додати собі рамку до аватарки у соціальних мережах та обкладинку на свою facebook сторінку
- Вивісити банер на підтримку Володимира Балуха у своєму місті та викласти фото у соціальні мережі.
- Розповісти про акцію друзям

Зокрема зранку 23 серпня у Києві були вивішені банери на 4 мостах столиці – Повітрофлотському, Шулявському, біля м. Чернігівська та біля м. Харківська.

Станом на 24 серпня Володимир Балух голодує вже протягом 159 днів. За інформацією Кримської правозахисної групи, з часу початку голодування 19 березня він схуд з 95 кг до 60 кг.

23 серпня колишній політв'язень Ахтем Чийгоз оприлюднив лист звернення Володимира Балуха до українців, напередодні Дня Незалежності.

Вітаю всіх, хто любить Україну! Міцного здоров'я та ангелів-хранителів зичу всім, хто тримає її на своїх плечах: українське воїнство, українське духовенство, українське громадянське суспільство!

Сердечно дякую всім однодумцям за щастя відчувати себе членом великої родини, що керується ідеалами Правди, Честі й Гідності.

Мудрості, християнської любові до ближнього й справжнього, непоказного патріотизму зичу владним інституціям, що отожнюють собою омріяну і вистраждану в серцях багатьох поколінь наших предків Державу.

Неосяжно великою ціною ‒ загубленими й покаліченими долями мільйонів і мільйонів кращих синів і дочок рідної землі ‒ сплачено історії за наше право мати свою державу, розбудовувати її, керуючись власними, сталими віковими традиціями та національними інтересами.

Справа Нашої Честі ‒ дбайливо берегти історичну пам'ять про цю святу жертовність та наполегливо працювати, аби вона не виявилася марною. Саме зараз, коли Україна змушена відбивати чергову шовіністичну навалу сусіда-імперіаліста, вважаю вкрай важливим докладати максимум зусиль, аби укріпити єдність суспільства, церкви і держави як такої.

​Невтомно вдосконалюючи озброєння і реформуючи збройні сили, маємо наполегливо відстоювати святе право України мати власну Автокефальну церкву, позаяк є неприпустимим, що усередині держави в церковній царині домінуючі позиції займає єпархія церкви держави-агресора. Бог ‒ єдиний, тому церква має служити народу, бути опорою його єдності, а не слугувати інструментом для розбрату й ідеологічних диверсій.

Традиції українського православ'я і українського козацтва мають давньовікові споріднені корені, що яскраво демонструє свято Покрова Пресвятої Богородиці. Тож будьмо гідними нащадками життєвої мудрості своїх Батьків, бо «козацькому роду нема переводу»!

Слава Україні!

Щиро ваш, Володимир Балух.

Блог: Oleg Slabospitsky FreeBalukh крим LetMyPeopleGo україна політв'язні київ балух

Знак гривні
Знак гривні