Від Армії УНР до ОУН. Шість позитивних змін на Параді Незалежності 2017 р.

​Нарешті Українська Армія поступово відкидає радянське минуле і бере за приклад історію та традиції українського війська часів визвольного руху ХХ ст. Тяглість поколінь борців за волю України від Армії УНР до Української Повстанської Армії має стати фундаментом для нового українського війська. Водночас і самі вояки мають усвідомити, що вони не є спадкоємцями чужої радянської системи, а навпаки продовжують славну боротьбу Армії Української Народної Республіки, Української Держави Гетьмана Скоропадського, Української Повстанської Армії ​та інших формувань.

4 серпня відбулась репетиція Параду Незалежності 2017 року з якої стало відомо про шість важливих новин про цьогорічний парад:

1. Вперше у Параді візьмуть участь вояки з країн НАТО та Грузії. Вже дали згоду на свою участь Великобританія, Естонія та Латвія. Також переговори ведуться з США, Канадою та Литвою.

2. Вперше на параді пронесуть бойовий прапор Третьої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР​ - одного з найвідоміших бойових підрозділів часів Української Революції 1917-1921 рр.

3. Вперше на параді пронесуть бойовий прапор Першого Українського полку ім. Богдана Хмелницького сформованого у Києві у травні 1917 року, який воював у складі Армії УНР. Стаття Михайлі Ковальчука "Богданівці 1917. Створення 1-го Українського полку імені Хмельницького" (Історична правда, 24.06.2017)

4. Вперше на параді зіграють Марш українського війська - видозмінений Олегом Скрипкою гімн Організації Українських Націоналістів "Зродились ми великої години..." ВІДЕО виконання маршу курсантами Національної академії сухопутних військ (30.06.2017)

5. На параді зіграють​ марш, написаний композитором Миколою Лисенком, який використовувала Армія Української Народної Республіки

6. Військовим підрозділам офіційно будуть присвоєні імена історичних постатей: 72 окрема механізована бригада отримає ім'я військового формування Армії УНР - Чорних запорожців, 24 окрема механізована бригада отримає ім'я Короля Данила. Також іншим підрозділам будуть присвоєні імена полковника Армії УНР та засновника ОУН Євгена Коновальця та Гетьмана Івана Виговського, під проводом якого козаки розбили московське військо під Конотопом у 1659 р.

Сюжети 5 каналу та Військового телебачення про репетицію параду.

Блог: Oleg Slabospitsky Виговський незалежність оун Армія УНР коновалець парад NATO 2017 Залізна дивізія НАТО Українська Народна Республіка упа київ Чорні Запорожці

Знак гривні
Знак гривні