Російськомовні фільми в українському кінопрокаті провалились

Як відомо, кінострічка  «Примарний вершник 2: Дух Помсти», дистриб’ютором якої є компанія «Інтер-Фільм», демонструється в усіх кінотеатрах України виключно російською мовою, що є прямим порушенням рішення Конституційного суду та Закону «Про кінематографію».

Як повідомив сайт hurtom.com, активісти закликають ігнорувати цей фільм, "під жодним приводом не йти на нього в кіно", розповідати друзям і знайомим, що фільм у кінотеатрах йде російською, зателефонувати дистриб’ютору "Інтер-фільм" й нагадати їм що це пряме порушення Закону України “Про кінематографію”.

В результаті цих рішучих дій українських глядачів, на українському дистрибуційному ринку протягом уїк-енду 1-4 березня 2012 року спостерігалося значне падіння зборів: загальні збори фільмів топ-10 склали «лише» 554 тисячі доларів, що на 50 відсотків менше у порівнянні з минулим уїк-ендом, повідомляє сайт "Кіно-Театр".

Причинами цього стали серйозне падіння зборів, більше ніж на 50 відсотків, лідерів топ-десятки – другого «Примарного гонщика» та деяких інших стрічок.

З іншого боку, відзначимо і слабкий старт єдиного дебютанта тижня, що він потрапив до топ-10 – російської стрічки «Самогубці», яка на 21 копії зуміла зібрати лише 25 тисяч доларів, тобто по 1200 доларів на копію.

На цьому фоні вигідніше виглядають результати двох інших стрічок. Вперше в практиці українського ринку можна спостерігати ефект Оскара – французький тріумфатор останньої оскарівської церемонії «Артист» втратив в зборах лише 2 відсотки у порівнянні з попереднім тижнем, притому, що кількість копій, на яких він демонструється в українських кінотеатрах залишалася незмінною.

Не можна не відзначити і той факт, що перший український фільм, який потрапив до топ-10 українського ринку – стрічка Михайла Іллєнка «Тойхтопройшовкрізьвогонь» - не тільки зібрав 175 тисяч доларів, але й утримується в українському хіт-параді вже 46 днів. То ж перший комерційний досвід нового українського кінематографу можна вважати успішним.

Крім того, цього тижня фільм "Тойхтопройшовкрізьвогонь" знову потрапив до ТОП-10 вітчизняного кінопрокату.


Тутешній.

Блог: pbest кінорецензія кіно окупація україна

Знак гривні
Знак гривні