Про політику та погоду

Я зовсім не хочу більше писати про політику - тому звільнився, щоб подорожувати. Проте коли питаєш людей просто: "Що для вас особисто значить Україна" - всі (поки що - абсолютно всі) починають говорити про владу.

І говорити погано. Правда, критикують її з різних позицій.

Ті, хто налаштований націоналістично, каже: "Це не українська влада... Хай собі будуть школи для росіян, німців - але аби влада розмовляла українською". Один дід наказав мені обов'язково запам'ятати: "треба повернути графу "національність" у паспорт". Але це вже, по-моєму, перебор :)

Ті, хто налаштований менш націоналістично, теж критикують владу, але з інших позицій. Цитую: "От якби тих бандюг посадити, що вижали Україну, як мочалку. А то ж усі мільярдери".

Поки що я не зустрічав нікого, хто б похвалив владу. Втім, можливо, це можна списати на український менталітет :) Я й сам такий.

Але ж я про владу нікого не питаю! А вона переслідує у відповідях людей на, власне, інші запитання.

***

Тим часом, відчув на собі, чому преподобний Хантер Томпсон у "Ангелах пекла" переконує, що окрім як Каліфорнії, багато мотоциклістів бути й не може.

Вже третій день ідуть дощі. Ми мали стартувати сьогодні - але навколо каша. Я був би не проти, якби це був просто мокрий асфальт - власне, якби це був асфальт. А то ж у кожній баюрі можеш зненацька впіймати шматок бетону чи яму на все колесо - і приплив.

Зате помив Мамайоту - здається, це вперше він був на мийці за кілька років. Чоловік, що мив його на мийці, відмовився навіть брати гроші (це був сам власник мийки, у піждаку й краватці :)

Змастив ланцюг, приміряв кофри (багажники) - чекаю на погоду. Думаю, завтра погода буде добра. Хоч уже боюся щось загадувати, з цим нашим кліматом.

Блог: Артем Чапай україна щоденники мотоцикліста

Знак гривні
Знак гривні