В Україні запровадять нові правила авіаперевезень. Що зміниться?

Авіакомпанії, зокрема, зобов’яжуть мати цілодобовий кол-центр.

Державна авіаційна служба запропонувала до громадського обговорення проєкт нових авіційних правил, - передає Хмарочос.

Як повідомляє avianews.com, документ надає авіакомпаніям право самостійно встановлювати час закінчення реєстрації на рейс та посадки на літак. Наразі законодавство вимагає, аби реєстрація завершувалася не раніш як за 45 хвилин, а посадка на літак – не раніш як за 15 хвилин до вильоту.

Авіаперевізнику також дозволять збільшувати норму безкоштовної ручної поклажі. Зараз її загальна вага не має перевищувати сім кілограмів. Водночас, за новими правилами, авіакомпанія не може встановлювати мінімальну вагу безкоштовної поклажі менш як п’ять кілограмів.

Рейс вважатимуть скасованим, якщо його затримка перевищила 48 годин. Зате рейс не вважається скасованим, якщо змінено аеропорт відправлення чи прибуття в межах одного міста.

Авіакомпанії зобов’яжуть мати цілодобовий кол-центр.

Мінімальну відповідальність авіакомпаній за затримку рейсу пропонують підняти до 7324 доларів, а відповідальність за пошкодження або втрату багажу – до 1765 доларів.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

авіація україна

Знак гривні
Знак гривні