Тисяча кілометрів тепломереж у Києві потребує нагальної заміни

Через останні аварії на тепломережах комунальники перевірили стан комунальних комунікацій міста. За результатами перевірки директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко розповідає, що першочергової заміни потребують близько тисячі кілометрів застарілих теплових мереж.

Загальну вартість ремонту, - передає Хмарочос, - оцінили в 4 мільярди гривень.

2020:

Гейзер в Ocean Plaza. Торговий центр затопило після провалу асфальту на Антоновича, є постраждалі (ФОТО, ВІДЕО)

2018:

В центрі Києва провалився асфальт, а з ним машина (ФОТО)

Фото 2018

2019:

Майстер-клас водіння по-українськи: Як автомобіліст заїхав у знамениту яму на Саксаганського (ВІДЕО)

Фото 2019

В Департаменті кажуть, що таку кількість робіт фізично неможливо виконати за один рік чи за два, тому вони вже розробили графік щодо поступової заміни цієї тисячі кілометрів до 2025 року. Потребу в коштах визначили щорічно до 800 мільйонів гривень.

У 2020 році запланували замінити 150 кілометрів теплових мереж. В бюджеті міста передбачено лише 311 мільйонів гривень з 720, в які оцінили ремонт на поточний рік. Але в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури вже підготували відповідні бюджетні запити та проєкт рішення про збільшення статутного капіталу підприємства, зазначає Дмитро Науменко.

За його словами, у 2019 зафіксували на 6% менше пошкоджень теплових мереж у порівнянні з 2018 роком. При цьому в Києві багато випадків, коли прориви тепломереж стаються в одному й тому самому місці кілька років поспіль.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

жкг київ автомобілі абзац

Знак гривні
Знак гривні