Суд продовжив справу бронежилетів, бо у ДБР не сходиться

Слідчі Державного бюро розслідувань нібито не встигали провести досудове розслідування до 5 лютого, тому суд продовжив до 5 травня термін досудового слідства у справі закупівлі нібито неякісних бронежилетів для ЗСУ.


Міноборони перевірило бронежилети, за які судять Марченка: в типових умовах - НЕ пробиваються

Слідчі ДБР просили про подовження, бо не встигають розслідувати кримінальне провадження до 5 лютого начебто через великий об’єм експертиз та епізодів, – пише Український мілітарний портал.

Адвокати й підозрювані кажуть, не заперечували б, якби не запобіжні заходи. Підозрювані зазначають – через них не можуть повноцінно працювати та утримувати родини.

“Якби вони зняли з нас запобіжні заходи – будь ласка. Треба вам рік, два, півроку – скільки треба. Ми б і допомагали вам. Але ж, ви бачите, у нас усі під запобіжним заходом. У людей є діти, дітям треба щось їсти. На роботу ми не ходимо, гроші не отримуємо. З дому нікуди виїхати не можемо, батьків побачити не можемо”, – розповідає генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.


Марченка звільнено під заставу, на яку зібрали всім миром

Тепер сторона обвинувачення клопотатиме про продовження запобіжних заходів для військовослужбовців.

Прокурор каже – проситимуть м’якші запобіжні заходи для військових. Засідання щодо цього може розпочатися вже завтра.

“На даний час сторона обвинувачення буде просити не такі суворі запобіжні заходи, які були обрані перед цим. У зв’язку з тим, що на даний час підозрювані виконують усі свої покладені на них обов’язки і дійсно сприяють проведенню об’єктивного досудового розслідування”, – сказав прокурор Микола Середа.

П’ятьом офіцерам Збройних Сил України закидають закупівлю 7 тисяч начебто неякісних бронежилетів для армії.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал армія суд марченко закупівлі

Знак гривні
Знак гривні