Уряд призначив керівника Держкіно. Провалили професіоналку, взяли директорку кінотеатру, яка доти займалася всім потроху (БІОГРАФІЯ)

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук.

Про таке рішення уряду повідомив у Telegram міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Попереднім місцем роботи Кудерчук була Запорізька облдержадміністрація, де вона була заступником голови із 7 листопада 2019 року.

Із кіноіндустрією її пов’язує лише робота заступником директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради в 2017–2019 роках, та й то в той час був скандал із відмовою показувати фільм "Червоний" про повстання упівців у Гулагу. Тоді Кудерчук, судячи з її інтервю, була в.о. директорки кінотеатру.

Працювала вона то податківцем, то екологічним інспектором, то завідувала відходами.

Закінчила приватний «Бердянський інститут підприємництва». Потім - Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Повна біографія

На попередньому конкурсі найбільше балів серед шести його учасників набрала генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінкевич, однак все одно не пройшла.

Конкурс проводило Національне агентство України з питань державної служби. Кандидата на посаду затверджують після співбесіди у Кабінеті міністрів

Від Текстів:
Найкращим рішенням було б узагалі не змінювати керівника Держкіно, адже попередній голова установи Пилип Іллєнко досяг блискучих успіхів у запуску українського кінематографу. Щоб у цьому пересвідчитися, достатньо подивитися, скільки українських фільмів в останні роки показують у кінотеатрах.

Щодо організації конкурсу, то складається враження, що уряд свідомо провалив професіонала і призначив далеку від кіно людину для того, щоб міністр Бородянський і його команда могли безболісно давати вказівки.

Нагадаємо цитату з передвиборної програми Зеленського: "Я розповім Вам про Україну своєї мрії, де... підставою для призначення на посаду є розум, освіта, талант і совість".

Читайте також: Чому конкурси на державні посади - фарс. Краще їх припинити і чесно визнати, що призначення політичні

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

кудерчук бородянський кіно держкіно абзац

Знак гривні
Знак гривні