Бойовик «ДНР» на відпочинку в Києві поранив поліцейського (ФОТО)

У Києві бойовик так званої "ДНР" під час конфлікту біля закладу відпочинку кілька разів вистрелив у правоохоронців, у результаті чого один поліцейський отримав поранення. Стрільцем виявився командир розвідки незаконного збройного формування "ОПЛОТ"".

Подія сталася у ніч на 25 січня у Деснянському районі Києва поблизу одного із закладів відпочинку, - передає УП.

Зазначено, що дільничні офіцери поліції "поза службою, у цивільному одязі й без зброї", відпочивали у закладі. До них підійшов невідомий та почав провокувати конфлікт, нецензурно лаючись, а потім запропонував продовжити з’ясовувати стосунки на вулиці.

У поліції додали, що камери спостереження зафіксували чоловіка, який, очікуючи на своїх опонентів, зарядив пістолет. Потім зловмисник направив його на одного з офіцерів поліції і вистрелив, але сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському.

Повідомляється, що зловмисник також намагався вистрелити в голову поліцейському, коли той нахилився над пораненим колегою, але зброя вдруге дала збій, і стрілок утік.

Вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер.

Правоохоронці, які прибули на місце події, швидко встановили особу стрільця. Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області. Чоловік проходив службу у незаконних збройних формуваннях так званої "ДНР", є командиром розвідки підрозділу "ОПЛОТ", брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом.

За кілька годин після злочину його затримали й оголосили про підозру за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.

Пораненого офіцера поліції прооперували, його стан задовільний.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина поліція київ кримінал

Знак гривні
Знак гривні