Свідок розповіла, що робила Дугар, коли нібито з'явилася на камерах стеження

Печерський суд Києва у середу, 15 січня, допитав двох свідків у ході розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу для Яни Дугар, підозрюваної у справі вбивства Шеремета.

Перший свідок - Плеванович Василина - повідомила суду, що працювала медичною сестрою, - пише Інсайдер. - Знайомство з Дугар відбулося у 2016 році.

"Я пам'ятаю точно 13 липня. Тоді я вийшла на двір, і Яна там теж стояла. Ми збирали пацієнтів, щоб вони послухали пісні", - розповіла вона, пригадуючи 2016 рік.

Вона додала, що жила у воєнному госпіталі з Яною Дугар в одному приміщенні, зазначивши, що помітила б її відсутність. "Те, що вона могла відлучатись - це просто нереально", - додала вона.

Режим доступу на територію військового містечка, за її словами, був суворим.

"У нас закритий гарнізонний госпіталь. У нас були перевірки постійні. Нас могли перевіряти у будь-який час", - продовжує свідок.

У другій половині липня, як повідомила свідок, на честь демобілізації був святковий обід, на якому була присутня Дугар. Проте свідок не змогла згадати дату.

"Після 10 липня до нас було доставлено багато поранених військових, серед них і мій чоловік", - додала вона.

За її словами, медичну допомогу цьому військовослужбовцю свідок надавала разом з Яною Дугар. Адвокати акцентували увагу на цьому питанні, оскільки журналіст Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року. В такий спосіб захист доводить алібі Дугар.

Другий свідок, яку заслухали в суді 15 січня, повідомила, що познайомилася з Дугар при виконанні службових обов'язків.

"У липні 2016 року були тяжкі часи, бо був великий потік хворих. Працювали понаднормово без належного відпочинку. Тоді було багато поранених", - зауважила вона.

За її словами, персонал госпіталю (де працювала свідок з Дугар) міг залишати межі території, лише доповідаючи про це багатьом співробітникам. "Просто так не можна залишити територію", - зазначила вона.

Після завершення допиту двох свідків суд оголосив перерву до 17 січня до 12.30. В цей день планують допитати ще двох свідків захисту.

Нагадаємо, 13 грудня суд відправив 26-річну учасницю АТО з Дніпропетровської області Яну Дугар під домашній арешт.

На фронті вона була медсестрою парашутно-десантного батальйону.

скандал кримінал шеремет дугар суд

Знак гривні
Знак гривні