Антоненка лишили в СІЗО, захист каже про приховування доказу

Апеляційний суд Києва відмовився відпустити з-під варти музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета.

Суд розглядав другу скаргу адвокатів Антоненка на його арешт. Захист просив відпустити чоловіка з-під варти. Як і раніше, кілька десятків ветеранів, волонтерів і кілька народних депутатів просили віддати Антоненка їм на поруки, - передає УП.

У свою чергу, прокурор наполягав, що слідство має кілька доказів причетності Антоненка до вбивства. Зокрема, прокурор згадав експертизу і додав, до захист не надав документів, які б свідчили про неналежність цього доказу. Також прокурор наполягав, що Антоненко міг кульгати у день вбивства Шеремета, як і злочинець, якого зафіксували камери спостереження. Крім того, під час обшуку у підозрюваного нібито знайшли "одяг з принтами", подібними до принтів на одязі вбивці.

Водночас, адвокати, посилаючись на виписку з медичної карти музиканта, заявили, що функція ходи в нього не була порушена.

Адвокати заявили, що кілька експертів, які проводили дослідження, не мають необхідної кваліфікації.

Також захист розповів, що з публікацій в ЗМІ дізнались про наявність іншої експертизи, яка може свідчити про непричетність Антоненка до вбивства.

Йдеться про експертизу, яка встановила, що вбивця Шеремета мав зріст близько 164-175 см. Про це також розповідала поліція на брифінгу в 2016 році.

Водночас, за словами захисту Антоненка, його зріст дорівнює 180 см, що підтверджується записами у військовому квитку.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд скандал антоненко шеремет

Знак гривні
Знак гривні