ВРП звільнила суддю з Баришівки, яка забороняла український лоукост Sky Up

Вища рада правосуддя 9 січня звільнила суддю Баришівського районного суду Олену Литвиненко, яка в травні призупинила дію ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Литвиненко порушила правила територіальної юрисдикції і положення ст.150 Цивільного процесуального кодексу, згідно з якими не можна вживати заходів забезпечення позову, які за змістом тотожні позовним вимогам, якщо при цьому спір не вирішується по суті, - передає Цензор.

Крім того, суддя не врахувала специфіку правовідносин між позивачем та відповідачем і, як наслідок, залишила без уваги положення спеціального законодавства - Повітряного кодексу України.

Вища рада правосуддя визнала це суттєвим дисциплінарним проступком і звільнила суддю.

Нагадаємо, 24 травня 2019 року Баришівський суд призупинив ліцензію SkyUp. Підставою для прийняття ухвали про призупинення ліцензії став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і не була її клієнтом.

Позивачка - мешканка Баришівки Оксана Пасенко - була підставною. Журналісти "Схем" знайшли цю жінку, і вона зізналася, що не зверталася до суду.

Рішення судді Литвиненко не привело до зупинки польотів авіакомпанії і через кілька місяців було скасоване в апеляційній інстанції.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд авіація корупція київщина

Знак гривні
Знак гривні