Я здохну коло того Зеленського. Як в Україні чекають і бояться обміну полоненими, - ВВС

Останнім часом заговорили про можливу видачу Росії кількох "беркутівців", яких звинувачують у розстрілі учасників протесту на Майдані в лютому 2014 року. Родичам загиблих ця ідея видається жахливою. Але натомість ті, хто чекає повернення близьких з полону - іншого виходу не бачать. Видання ВВС Україна оприлюднило прекрасну статтю на цю тему.

Святослав Хоменко з BBC написав чудовий репортаж з різних поглядів:

У Зої Семенівни хворі ноги. А ще вона живе у Вінниці, до Києва шлях неблизький. Тому за судом над людиною, яку звинувачують у вбивстві її сина, вона вже кілька років спостерігає по інтернету. Одне рішення української влади - і цю людину звільнять просто в залі суду. Аби не допустити цього, Зоя Семенівна ладна їхати до Києва - до президентського офісу, до суду, куди завгодно, - незважаючи на хворобу. "Я буду сидіти там, я здохну коло того Зеленського, але я не дозволю", - каже Зоя Семенівна. Вона вже не плаче, в її голосі чути рішучість: "А якби його дитину вбили, він би теж відпустив?"

З іншого боку, Віці - 28. Заміжня вона шість років. Останні п'ять вона не бачила свого чоловіка. Зв'язку з ним немає. Можна тільки передати передачу раз на півтора місяця. У Києві його називають героєм, але кому від цього легше? Одне рішення - те саме, проти якого так рішуче виступає Зоя Семенівна, - і Богдан повернеться додому. Віка каже: в першу чергу треба думати про живих людей.


ДЕТАЛЬНО ЧИТАЙТЕ ТУТ

скандал герої беркут майдан суд конфлікт

Знак гривні
Знак гривні