У двох компаніях, пов'язаних з лідерами Європейської солідарності, одночасно проводять обшуки (ФОТО)

Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України проводять обшуки у спортивному клубі "5 елемент", кінцевими бенефіціарами якого є попередній президент Петро Порошенко та його соратник Ігор Кононенко. У той-таки час співробітники НАБУ проводять обшук у приміщенні одеського телеканалу "Думская TV", який пов'язують з народним депутатом фракції "Європейська солідарність" Олексієм Гончаренком.

5 елемент

"ДБР проводить обшуки за оперативного супроводу СБУ. Вони відбуваються не лише у "5 елементі". "Слідчі дії тривають за кількома адресами, в тому числі й у кількох домоволодіннях", – сказала речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова в коментарі УП.

Обшуки проводять у межах досудового розслідування в двох кримінальних провадженнях. Перше стосується операції купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському", а друге – можливого зникнення носіїв, які містять секретну інформацію, з так званої ситуативної кімнати Адміністрації президента.

Думская, Одеса

Правоохоронці вилучили комп'ютери та сервери каналу "Думская TV".

За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що у правоохоронців є запитання до одного з власників будинку.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова в ЗМІ.

Телеканал "Думская TV" зник з ефіру. Головний редактор телеканалу Кароліна Тимків, яка, як і інші співробітники, не могла потрапити на робоче місце, заявила про тиск на ЗМІ.

Події прокоментував народний депутат Олексій Гончаренко:

"Пару днів назад Ситника визнали корупціонером. Я підняв це питання в Раді й вимагав його звільнення. У відповідь НАБУ прийшло з обшуком на телеканал, яким володіє мій друг і заступник в обласному осередку Європейської Солідарності Михайло Шмушкович. Збіг? Не думаю. Ситник, вислужитися перед Зеленським не вдасться! Ми зробимо все, щоб тебе звільнили. Корупціонер не може очолювати антикорупційні органи".

Гончаренко показав лист на ім'я президента Зеленського, в якому він вимагає звільнити директора НАБУ Артема Ситника, оскільки той опинився в реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Депутат фракції "ЄС" Володимир Ар’єв прокоментував обшуки на одеському телеканалі з трибуни Верховної ради. Зокрема він заявив, що обшук відбувається після того, як телеканал "активно висвітлював визнання директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні".

Депутати "ЄС" вбачають у цих подіях "помсту за незалежну редакційну політику і критичні матеріали журналістів та авторів "Думская ТВ".

кримінал порошенко одеса репресії київ

Знак гривні
Знак гривні