В Україні більше людей завдають собі смерті самі, ніж гинуть в аваріях (ІНФОГРАФІКА)

"Український центр суспільних даних оприлюднив оприлюднив дані Держстату щодо основних причин смертності в Україні за 2018 рік із розбивкою за областями. Абсолютна більшість помирає від різних хвороб систем кровообігу - більше, ніж від усіх інших причин разом узятих. Ми ж вирішили візуалізувати те, що називають "зовнішні причини смертності". Результати виявилися несподіваними.

Конкретно в ДТП пішоходів гине більше, ніж водіїв і пасажирів разом. У ці випадки ми не включили смерті, пов'язані з авіацією (всього 10 випадків за рік) та залізницею (8 випадків за рік).

"Навмисного самоушкодження" на сотню тисяч населення помітно менше на Галичині, ніж в усіх інших регіонах:

(Гіпотеза: на Галичині просто насправді в рази менше людей, ніж числиться: важко покінчити з собою вдома, коли ти фізично перебуваєш у Польщі. - ред.)

Подивитися всі дані за всіма класами й регіонами в інтерактиві можна тут

Спеціально для росЗМІ, адже бували прецеденти: Депресивні російські мужики. Де у світі найбільше самогубств? (ІНФОГРАФІКА)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

графік дня медицина суспільство інфографіка транспорт

Знак гривні
Знак гривні